VULKANSKA LAVA

Kad sam se prvi puta susrela s lava kamenom, oduševio me svojim izgledom zanimljive teksture: lagan, porozan, s rupicama, savršen.

Krenula sam u proučavanje.          

Može se kombinirati apsolutno sa svim kristalima ne umanjujući djelovanje, dapače, uz svoje porijeklo nastanka u kombinaciji s drugim kristalima daje savršenstvo.

Odlučila sam krenuti u izradu nakita s lavom kao bazom, stoga evo par riječi o tom veličanstvenom kamenu.             

Kamen nastao u vatri, izbačen iz srca Zemlje, smatra se kamenom ponovnog rođenja. Kada vulkan eruptira  brzim hlađenjem lave koja izbija na površinu Zemlje nastaje bazalt, iz kojeg se formiraju  lava kuglice, porozne i lagane. Prirodne lava kuglice dolaze u tri boje: crna, siva i smeđa.

Lava kamen najstariji je i najčešće pronađen kamen na svijetu, koristio se u gotovo svim kulturama. Vjerovalo se da posjeduje energiju svijeta i davan je vojnicima koji su išli u boj kako bi bili mirni i staloženi, dok se toplo kamenje koristilo se za iscjeljivanje, uostalom kao i danas (u mnogim wellness centrima kao takav koristi se kod masaža).

Lava kamen posjeduje energiju vatre i energiju zemlje te stoga simbolizira snagu, stabilnost, hrabrost, plodnost, upornost, strast, praktičnost, zaštitu i povezanost s majkom Zemljom. Omogućuje da raspršenu energiju ukorijenimo, pronađemo fokus i ravnotežu upotrebom praktičnosti, uklanja nepotrebne slojeve emocionalne vezanosti. Pomaže u karijeri i pronalasku životnog puta. Potiče cirkulaciju, liječi neplodnost, povećava libido, smanjuje bolove u mišićima, leđima i zglobovima. 

Nakon erupcije Vezuva u 19. stoljeću Talijani su prvi napravili i počeli nositi nakit od lava kuglica.

Nakit treba nositi direktno na koži da ništa ne blokira njegovu energiju.

Nadam se da sam Vam uspjela opisati i približiti sve blagodati ovog savršenog kamena.